Incinerare Timisoara : 2000RON+servicii funerare
Servicii incinerare timisoara. Incinerarea reprezinta o ardere, o vaporizare si o oxidare a corpurilor neinsufletite in compusi chimici precum gaze, cenusa sau diferite minerale, fiind un stravechi ritual de inmormantare . Incinerarea este la baza o inmormantare, un eveniment post-funerar si poate reprezenta o alternativa la inmormantarea clasica a unui decedat intact ingropat intr-un cosciug sau sicriu.
Motive pentru alegerea incinerarii
Cele mai des motive intalnite pentru alegerea incinerarii sunte cele religoase. Unii o pot alege din motive personale, ori pentru a respecta dorinta decedatului. Unele persoane doresc de asemena sa evite procesul lung prin care trebuie sa treaca corpul uman dupa deces, nu ii bucura pe unii si doresc sa apeleze la o solutie imediata. Nu in ultimul rand anumite persoane aleg varianta incinerarii pentru a simplifica procesul de inmormantare, vazand in procesul clasic o idee complicata si doresc sa faca totul cat mai simplu posibil. O alta viziune, este cea a traditiei ori religiei, prin care se crede ca inhumarea unui corp uman poate duce la infertilitatea solului. Paretea finaciara este de asemena una importanta, deoarece icinerarea este mult mai avantajoasa din acest punct de vedere decat inhumarea sau procesul clasic de inmormantare.
Ce este un crematoriu uman?
Crematoriul este e o unitate specializata in cadrul careia se realizeaza incinerarea de corpuri umane. Incinerarea umana este o practica foarte veche in istoria omenirii.
Conform dictionarului explicativ al limbii romane, incinerarea se defineste prin: „A arde un cadavru sau altă substanță organică, prefăcându-le în cenușă„
Ce acte sunt necesare pentru incinerare?
Potrivit legii, familia sa obtina urmatoarele acte pentru ca incinerarea sa aiba loc: certificat de deces, adeverinta de incinerare, certificat de imbalsamare, aviz sanitar de transport (unde este cazul);
Ce ramane dupa incinerare?
Dupa incinerare, va ramane o pasta alba care apoi este lasata sa se raceasca. Dupa un proces tehnologic special este adusa sub forma de cenusa. Cenusa rezultata va fi apoi colectata intr-o urna si inmanata familiei.
Ce pregatiri sunt necesare pentru incinerare?
Cât dureaza procesul de incinerare?
In general, procesul de incinerare dureaza intre 1 si 3 ore in functie de diferiti factori.
Procesul de incinerare implica si o slujba religioasa?
Procesul de incinerare nu influeaza drumul pe care sufletul celui decedat il are de parcurs. In functie de lucrurile bune si rele pe care le-a facut pe acest pamant minunat, va fi judecat si va ajunge in locul in care merita. De altfel, chiar daca este incinerat sau ingropat, nu va influenta deloc decizia lui Dumnezeu de a-l trimite acolo unde ii este locul.
Inainte ca trupul sa fie incinerat, acesta va beneficia de toate slujbele credincioase care sa ii faca drumul catre Cer cat mai usor de parcurs. Procesiunea religioasa poate fi realizata in prezenta unui preot, dupa care corpul poate fi incinerat.
Depozitarea si compozitia resturilor umane
Conform studiilor, ramasitele corpului uman dupa un astfel de proces este alcatuit din fosfati din calciu cu minerale ( precum sodiu sau potasiu ). Cenusa ramasa reprezinta aproximativ 3,5 % dintr-un corp uman matur dar greutatea poate varia de la persoana la persoana, datorita diversitatii corpului uman din punct de vedere al grasimii sau al muschilor. Depozitarea se realizeaza in urne special concepute pentru acest tip de pastrare. Anumite tari interzic anumite specificatii ale urnelor, precum materialul sau transparenta acestora. Romania nu impune anumite restrictii in aceasta privinta ori alte legi stricte pentru depozitare si pastrare. Casa funerara Rostyl va pune la dispozitie produse funerare speciale pentru depozitarea si pastrarea cenusii persoanelor dragi.
Va suntem alaturi
Dupa constatarea decesului, pregatirea si organizarea serviciului de incinerare devine o urgenta, indiferent de implicarea emotionala a apartinatorilor. De aceea, este important ca o firma cu experienta in servicii funerare de incinerare sa se ocupe de acest proces, pentru ca acest moment greu sa fie cat mai usor suportabil.
Consideram ca in momentul producerii nefericitului eveniment, familia nu trebuie sa se concentreze pe organizarea funeraliilor, ci pe a-si lua ramas bun de la persoana care trece in nefiinta. Mai importanta este gasirea linistii sufletesti, prin acceptarea ideii ca cineva drag a decedat. De aceea, noi va oferim sprijin prin servicii funerare complete, facand tot ce ne sta in putinta ca acest moment sa nu va implice pe dumneavoastra din punct de vedere organizatoric si sa va puteti arata ultimele omagii fata de cel/cea care nu se mai afla printre noi.